C Центар за Култура "Браќа Миладиновци" - Струга
Aug, 16

Unwanted - филм во режија на Едон Ризваноли

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга (летна сцена), во понеделник на 20.08.2018, со почеток во 21:00ч., своја премиера пред струшката публика ќе има филмот Unwanted, во режија на Едон Ризваноли. Проекцијата ќе биде на албански јазик, а влезот е 100 денари, парите од влезниците ќе бидат донирани за хуманитарни цели.Станува...

Повеќе ›
Aug, 16

Хуманитарен концерт на The Black Forest Youth Wind Band

Во недела (19.08.2018), со почеток во 21:00ч. во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, ќе се одржи хуманитарен концерт на реномираниот германски оркестар The Black Forest Youth Wind Band. Кутии за донации ќе бидат поставени пред големата сала во Центарот, каде што сите хумани луѓе ќе можат да донираат во рамките на свои...

Повеќе ›
Jul, 23

МУЗИЧКИ КОРЕНИ 2018

Национала установа Центар за култура „Браќа Миладиновци“- Струга со поддршка на Министерство за култура на Република Македонија во рамки на МУЗИЧКИ КОРЕНИ 2018 организира концерт на ансамбл „Стефче Стојковски“ со пријателите. Настанот ќе се одржи на платото пред центар за култура со почеток од 19:30 во Струга.Стефче Стојковс...

Повеќе ›
Jul, 04

Перформанс „Змија“ - Исмет Рамиќевиќ

На летната сцена во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, денес, со почеток во 20.30 часот, истакнатиот македонски уметник Исмет Рамиќевиќ ќе го изведе перформансот насловен „Змија“.– Проектот со перфмормансни содржини произлегува од милитантниот мултимедијален проект „Молк“, кој беше изведен в...

Повеќе ›
Jun, 27

Скршено - игран филм

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, во вторник на 03.07.2018, на кинорепертоарот ќе се прикажува филмот „ Скршено“. Влезот е 100 денариBroken/ СкршеноОвој нискобуџетен филм со почетен капитал од 500.000 евра, е проект на копродуценти од Албанија, Франција, Италија, Грција и Македонија, што се реализира преку...

Повеќе ›
Jun, 27

Височините - игран филм

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во понеделник 02.07.2018, со пчеток во 19 часот на кинорепертоарот ќе биде премиерата на комедијата „Височините“. Влезот е 100 денарПриказната во филмот започнува во 1872 година. Младиот револуционер Гичо е со бандата на Димитар Обштиот. Гичо го носи со него Асенчо, млад пастир од с...

Повеќе ›
Jun, 27

Семинар по соло пеење

Музичкото студио "СОНАТА" од 04.07 до 11.07.2018, организира семинар по СОЛО ПЕЕЊЕ кај Проф. Марија Муратовска - Наумовска. Контакт телефон: 046/267-526 и 070/960-996...

Повеќе ›
Jun, 19

БИКИНИ МУН Најновиот филм во режија на Милчо Манчевски со своја премиера во Струга

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, на 28-ми и 29-ти јуни со почеток во 20.00ч. ќе се прикажува најновиот филм во режија на Милчо Манчевски БИКИНИ МУН. Влезот е 100 денари. режија: Milcho Manchevskiулоги: Condola Rashad, Sarah Goldberg, Will Janowitz, Sathya Sridharan, Mykal-Michelle Harris премиера: 22.3.2018времетрае...

Повеќе ›