C Центар за Култура "Браќа Миладиновци" - Струга
Oct, 09

МУЛТИЕТНИЧКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА СТРУГА 2018

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ (ЛЕТНА СЦЕНА), на 10-ти октомври со почеток во 12:00 часот, по десетти пат ќе се одржи Мултиетничкиот детски фестивал. Оваа година на фестивалот ќе настапат студиото за модерен балет БАХ од Струга, КУД ИЛИНДЕН од Струга, Rrezet e Struges, културно уметничкото здружение ВАЛЦ, а предвидени...

Повеќе ›
Sep, 14

50 ГОДИНИ ТЕАТАРСКА ДЕЈНОСТ НА ХРИСТО (РИСТЕ) МИЛАДИНОВ 1968-2018 ГОД.

Драмското студио “МИЛАДИН“, Литургиската заедница при манастирот Рождество на Пресвета Богородица - Калишта и Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, на 15-ти септември (сабота) со почеток во 19:30ч. во холот при Центарот за култура, организираат чествување по повод 50 ГОДИНИ ТЕАТАРСКА ДЕЈНОСТ НА ХРИСТО (РИСТЕ) М...

Повеќе ›
Sep, 06

ИЗВЕСТУВАЊЕ

        ИЗВЕСТУВАЊЕ                Децата без родители до 18 годишна возраст целосно се ослободуваат од плаќање на влезници за сите културни настани кои се одржуваат во Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, ...

Повеќе ›
Sep, 06

ИЗВЕСТУВАЊЕ

      ИЗВЕСТУВАЊЕ   за утврдување на достапност до културни содржини за лица од социјално ранливи семејства, млади лица до 27 годишна возраст и пензионери   1.      За лицата од социјално ранливите семејства, нема да се наплатува влез односно паричен надоместок за сите видови културни настани, акти...

Повеќе ›
Sep, 06

ИЗВЕСТУВАЊЕ

      ИЗВЕСТУВАЊЕ              Студентите целосно се ослободуваат од плаќање на влезници за сите културни настани кои се одржуваат во четврток во Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, организирани и во продукција на  ...

Повеќе ›
Sep, 06

Фестивал на различностите

За проектот Заедниците во Република Македонија, а со тоа и припадниците на заедниците во регионот на Струга, Дебар, Кичево и покрај тоа што живеаат и споделуваат многу секојдневни потреби и навики, сепак живеат во релативно изолирани и речиси паралелни микросветови. Економската, а особено политичката ситуација во последниве години дополнително...

Повеќе ›
Aug, 30

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  Врз основа на член 2 став (6) од Правилникот за заштитено надворешно пријавување (Сл. в. на Република Македонија бр.46-16) и член 2 став (5) од Правилникот за заштитено внатрешно пријавување во институциите од јавниот сектор (Сл. в. на Република Македонија бр.46-16), Центарот за култура од Струга, Ви ги доставува податоците за овластеното ли...

Повеќе ›
Aug, 16

Unwanted - филм во режија на Едон Ризваноли

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга (летна сцена), во понеделник на 20.08.2018, со почеток во 21:00ч., своја премиера пред струшката публика ќе има филмот Unwanted, во режија на Едон Ризваноли. Проекцијата ќе биде на албански јазик, а влезот е 100 денари, парите од влезниците ќе бидат донирани за хуманитарни цели.Станува...

Повеќе ›