C Центар за Култура "Браќа Миладиновци" - Струга
May, 18

„РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2012“ 22 МАЈ 17 часот

Детски музички спектакл „РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2012“ 22 Мај 17 часот 20 нови песни 4 балетски групи хор Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга -влезница 60 денари...

Повеќе ›
May, 14

Премиера на „Заспаната убавица“

Драмското студио „Миладин“ во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга во сабота премиерно ќе ја прикаже претставата „Заспаната убавица“ во режија на Ристе Миладин. Играат членовите на драмското студио „Миладин“: Илија Ќосески, Мартина Кочоска, Милена Блажеска, Имер Асоски, Климент Арсос...

Повеќе ›
May, 09

9 Мај - Денот на Европа

Денот на Европа во Центарот за култура ќе се одбележи со прикажување реприза на претставата „Требит да се м`жиме-жениме“ во режија на Ристе Миладин. Почеток во 17:30...

Повеќе ›
May, 03

Театарска претстава „ТРЕБИТ ДА СЕ М`ЖИМЕ-ЖЕНИМЕ“

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга на 05.05.2012 во 20.00ч. ќе се прикажи комедијата „ТРЕБИТ ДА СЕ М`ЖИМЕ-ЖЕНИМЕ“ во режија на Ристе Миладин.Реприза на претставата ќе се одржи на 09.05.2012 со почеток во 17.30ч. Во комедијата играат: Ристе Чепујноски, Ангела Ѓонческа , Љубица Дуноска , Стевчо Кочоски, Ил...

Повеќе ›
Apr, 25

Концерт - ONANIZER(Чешка)+INTO SICKNESS(Мексико)+BORN FOR SLAUGHTER(Скопје/Струга)

    ONANIZER(Чешка)     INTO SICKNESS(Мексико)     BORN FOR SLAUGHTER(Скопје/Струга)...

Повеќе ›
Apr, 20

НАЈВЕЛИГДЕНСКО ЈАЈЦЕ 22.04.2012 -недела

По повод христовото воскресение ВЕЛИГДЕН, Центарот за култура Браќа Миладиновци-Струга , Хор Калистрат Зографски и Драмското студио Миладин , на ден 22.04.2012 ( недела ) со почеток во 19 часот организираат избор на највелигденско јајце. Оваа манифестација се одржува повеќе години ,со цел граѓаните да ги истакнаат нивните...

Повеќе ›
Apr, 05

Годишен концерт на КУД “ИЛИНДЕН“ Струга

Во Центарот за култура„ Браќа Миладиновци“ - Струга на ден 06.04.2012 (петок) во 19:00 часот ќе се одржи концерт на културно уметничкото друштво “Илинден“. Гости на концертот се и КУД „Драслачанка“, драмското студио „Миладин“ и студиото за модерен балет „БАХ“. Културно уметничкото друшт...

Повеќе ›