Feb, 14

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНATA ПРОГРАМA НА НАЦИОНАЛНATA УСТАНОВA „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ – СТРУГА ЗА 2018 ГОДИНА КОИ СЕ ФИНАНСИСКИ ПОДДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ГОДИШНИТЕ КОНКУРСИ ПО ОДДЕЛНИ ОБЛАСТИ И АКТИВНОСТИ ОД КУЛТУРАТА ЗА 2018 ГОДИНА

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНATA ПРОГРАМA НА НАЦИОНАЛНATA УСТАНОВA „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ – СТРУГА ЗА 2018 ГОДИНА КОИ СЕ ФИНАНСИСКИ ПОДДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ГОДИШНИТЕ КОНКУРСИ ПО ОДДЕЛНИ ОБЛАСТИ И АКТИВНОСТИ ОД КУЛТУРАТА ЗА 2018 ГОДИНА: ФОЛКЛОРНА И СЦЕНСКО - УМЕТНИЧКА ДЕЈНОСТ Предлозите во...

Повеќе ›
Dec, 26

Годишен извештај за работата на Центарот за 2017 година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга                  Годишен извештај за работата на Центарот                               &nbs...

Повеќе ›
Oct, 24

ИЗВЕСТУВАЊЕ

         Врз основа на член 2 став (7) од Правилникот за заштитено надворешно пријавување (Сл.в. на Република Македонија бр.46-16) и член 2 став (6) од Правилникот за заштитено внатрешно пријавување во институциите од јавниот сектор (Сл.в. на Република Македонија бр.46-16), Центарот за култура од Струга, ги објавува податоц...

Повеќе ›
Oct, 17

МУЛТИЕТНИЧКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ (ЛЕТНА СЦЕНА), на 20-ти октомври со почеток во 12:00 часот, по девети пат ќе се одржи Мултиетничкиот детски фестивал.Оваа година на фестивалот ќе настапат студиото за модерен балет БАХ од Струга, КУД ИЛИНДЕН од Струга, Rrezet e Struges, културно-уметнички друштва од Ресен, а предвидени се и сол...

Повеќе ›
Oct, 17

Наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јануари-јуни 2017 година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга    Наративен извештај за работата  на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јануари-јуни 2017 година       Наративниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладин...

Повеќе ›
Jun, 27

Концерт на Вокално-инструменталната секција при КУД Илинден Струга

На ден среда 28-ми јуни со почеток во 19:30ч., во НУЦК „Браќа Миладиновци“, концерт ќе одржи Вокално-инструменталната секција при КУД ИЛИНДЕН - Струга.Влезот е 50 денари....

Повеќе ›
Jun, 21

Годишен концерт на музичкото студио СОНАТА

Денес со почеток во 21.00 часот, музичкото студио СОНАТА традиционално ќе го одржи годишниот концерт. Со интересна програма концертот ќе се одржи во Големата сала при НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, а влезот е 50 денари. ...

Повеќе ›
Apr, 10

Велигденски концерт на Trio Gentlemen

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, во вторник, 18 април со почеток во 20 часот ќе се одржи концерт со „Трио џентлмен“, составено од тројца оперски пејачи...Ќе настапат Дејан Стоев – тенор, Кристијан Антовски – баритон и Дарко Нешовски – тенорНа репертоарот на „Трио Џентлмен“, к...

Повеќе ›