Mar, 29

Завршна сметка

На следниот линк се наоѓа завршната сметка за 2018 Завршна сметка - буџетски приходи   Завршна сметка - сопствени приходи  ...

Повеќе ›
Feb, 13

Годишна програма на проекти кои се со финансиска поддршка од Министерството за култура на РМ за националната установа Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга

Врз основа на чл.70 став (7) од Законот за културата, директорот на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, донесува: ГОДИШНА ПРОГРАМА НА НАЦИОНАЛНАТА УСТАНОВА ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ –СТРУГА ЗА  2019-та ГОДИНА ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНATA ПРОГРАМA НА НАЦИОНАЛНATA УСТАНОВA &b...

Повеќе ›
Feb, 04

Одлука за избор

  Објавено на 04-02-2019...

Повеќе ›
Jan, 29

Интерен оглас број 01/2019

Врз основа на чл.48 од Законот за административни службеници („Службен Весник на Република Македонија“ бр.27/2014, 199/2014, 48/2015, 154/2015, 5/16, 142/16 и 11/18), како и чл.2 од Правилникот за формата и содржината на интерниот оглас, начинот на поднесување на пријавата за унапредување, начинот на спроведување на административната с...

Повеќе ›
Jan, 29

Пријава за унапредување

Преземи пријава! Објавено на 29-01-2019 15:30...

Повеќе ›
Jan, 24

Годишен наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга за 2018-та година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга                       Годишен извештај за работата на Центарот                    &n...

Повеќе ›
Oct, 09

МУЛТИЕТНИЧКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА СТРУГА 2018

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ (ЛЕТНА СЦЕНА), на 10-ти октомври со почеток во 12:00 часот, по десетти пат ќе се одржи Мултиетничкиот детски фестивал. Оваа година на фестивалот ќе настапат студиото за модерен балет БАХ од Струга, КУД ИЛИНДЕН од Струга, Rrezet e Struges, културно уметничкото здружение ВАЛЦ, а предвидени...

Повеќе ›
Sep, 14

50 ГОДИНИ ТЕАТАРСКА ДЕЈНОСТ НА ХРИСТО (РИСТЕ) МИЛАДИНОВ 1968-2018 ГОД.

Драмското студио “МИЛАДИН“, Литургиската заедница при манастирот Рождество на Пресвета Богородица - Калишта и Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, на 15-ти септември (сабота) со почеток во 19:30ч. во холот при Центарот за култура, организираат чествување по повод 50 ГОДИНИ ТЕАТАРСКА ДЕЈНОСТ НА ХРИСТО (РИСТЕ) М...

Повеќе ›