Aug, 05

Годишен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга за 2015 година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга                  Годишен извештај за работа за 2015 година             Годишниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга за 2015 г...

Повеќе ›
Aug, 01

Концерт на Љубојна во Струга

Македонската музичка сензација Љубојна, ќе одржи концерт пред струшката публика, на 4 август 2016г. (четврток), со почеток во 21:00 часот на Летната сцена при Центарот за култура "Браќа Миладиновци" Влез 100 ден. Зборот „љубојна“ е кованица од два контрадикторни збора, кои заедно се причински поврзани и заедно имаат смисла. Тоа е ...

Повеќе ›
Aug, 01

Известувања за културната и читателска публика

Известувања за културната и читателска публика     -          Децата без родители до 18 годишна возраст целосно се ослободуваат од наплатување на влезниците за сите културни настани; -          За лицата кои до 18 годишна возраст имале статус на деца...

Повеќе ›
Jul, 15

ПРАВИЛНИК ЗА ЗАШТИТЕНО НАДВОРЕШНО ПРИЈАВУВАЊЕ

Службен весник на РМ, бр. 46 од 8.03.2016 година20160461210МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА Врз основа на член 5 став (4) од Законот за заштита на укажувачи („Службен весник на Република Македонија“ број 196/15), министерот за правда донесе ПРАВИЛНИК ЗА ЗАШТИТЕНО НАДВОРЕШНО ПРИЈАВУВАЊЕ Член 1 Со овој правилник се пропишува заштитеното надворешно ...

Повеќе ›
Jul, 15

ПРАВИЛНИК ЗА ЗАШТИТЕНО ВНАТРЕШНО ПРИЈАВУВАЊЕ ВО ИНСТИТУЦИИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР

Службен весник на РМ, бр. 46 од 8.03.2016 година1 од 520160461209МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА Врз основа на член 4 став (5) од Законот за заштита на укажувачи („Службен весник на Република Македонија“ бр. 196/15), министерот за правда донесе ПРАВИЛНИК ЗА ЗАШТИТЕНО ВНАТРЕШНО ПРИЈАВУВАЊЕ ВО ИНСТИТУЦИИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР Член 1 Со овој правилни...

Повеќе ›
Feb, 22

Наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јули-декември 2015 година

Наративен извештај за работата  на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јули-декември 2015 година   Наративниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга во периодот од јули до декември 2015 година, содржи наративен прегл...

Повеќе ›
Jan, 18

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНИТЕ ПРОГРАМИ НА НАЦИОНАЛНАТА УСТАНОВА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ СТРУГА ЗА 2016 ГОДИНА, ПОДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈ

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНИТЕ ПРОГРАМИ НА НАЦИОНАЛНАТА УСТАНОВА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ СТРУГА ЗА 2016 ГОДИНА, ПОДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Драмска дејност 1. „Покондирена тиква“ - автор Јован Стерија Поповиќ, режија Ристе Миладинов Музичко-сценска дејност 1. „Музички корени 2016&ldq...

Повеќе ›
Apr, 02

ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА 2014 ГОДИНА

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга                  Годишен извештај за работа за 2014 година             Годишниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга за 2014 г...

Повеќе ›