Feb, 26

гОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2014

ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2014 ГОДИНА     МУЗИЧКО-СЦЕНСКИ ДЕЈНОСТИ   Музичко-сценските дејности во 2014 година беа од најразновиден карактер, најчесто застапени се концертите со најразновидна музичка програма од  класична музика, хард-рок, поп и фолк жанровски распределени, на тој начин доближувајќи до поширока публика, од деца на најран...

Повеќе ›
Feb, 26

Годишен извештај 2014 - ФИЛМ И ОСТАНАТИ НАСТАНИ

ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2014 ГОДИНА ФИЛМСКА ДЕЈНОСТ    Во 2014 реализирани се следните проекции: „Деца на сонцето“ - режија на Антонио Митриќески, прикажан на 13,14 и 15 октомври „До балчак“ – режија на Столе Попов, прикажан на 29,30, 31 октомври и 01 ноември     ОСТАНАТИ НАСТАНИ ОРГАНИЗИРАНИ ВО Н.У. ЦЕНТА...

Повеќе ›
Jan, 20

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНИТЕ ПРОГРАМИ НА НАЦИОНАЛНАТА УСТАНОВА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ СТРУГА ЗА 2015 ГОДИНА, ПОДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Драмска дејност 1. „Чешел“ - автор Фадил Хаџич, режија Христо Миладинов 2. Гостување на МНТ по повод 115 години од раѓањето и 40 години од смртта на Ристо Крле Музичко-сценска дејност 1. „Музички корени 2015“ 2. Мултиетнички фестивал за деца Фолклорна и сценско-уметничка дејност 1. Фолклорен мост 2. Набавка на народни носии ...

Повеќе ›
Jul, 18

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА Ако го менуваш светот, почни од себе-Времеплов.

Не пропуштајте ја РЕПРИЗАТА на театарската претстава „Времеплов“ , која е напишана и во која играат средошколци од Струга, кои претходно поминаа низ разни обуки и го развија својот талент во глума, пишување, дизајн на костими и сценографија...18 јули СРЕДА ПОЧЕТОК 20 ЧАСОТ  ВЛЕЗ 50 ДЕНАРИ Играат: Ангела Лабоска, Слободан Тортос...

Повеќе ›
Jul, 12

ПРОМОЦИЈА на книгата „Добросфера“ од Константин Икономов.

Издавачкото друштво „Макавеј“ и НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ од Струга имаат чест да Ве поканат на ПРОМОЦИЈА на книгата „Добросфера“ од Константин Икономов. За изданието ќе говорат: - г-дин Марјан Ѓорчев, градоначалник на Општина Кисела Вода - Санде Стојчевски, поет и литературен критичар - Бранко Ц...

Повеќе ›
Jul, 12

Настап на фолклорни групи

Настап на фолклорни групи од повеќе земји на плато пред Центар за култура „БраќаМиладиновци“ - Струга. 12 јули 2012 четврток почеток во 20 часот...

Повеќе ›
Jul, 12

Промоција на книгите: „Јаз во јазикот“ и „Ѓаволско море“

Во просториите на Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, на ден 06.07.2012 со почеток во 12 : 00 часот, Здружението за литература, култура и наука “Бран 2010“ и списанието “Бранувања“ - Струга, Ве покануваат на промоција на наградените книги: -стихозбирката „Јаз во јазикот" од Санде Стојчевск...

Повеќе ›
Jul, 12

Настап на фолклорни и музички групи

Настап на фолклорни и музички групи на плато пред Центар за култура „БраќаМиладиновци“ - Струга. 07 Јули 2012 сабота во 20 часот....

Повеќе ›