C Центар за Култура "Браќа Миладиновци" - Струга
Jun, 26

БАХ ШОУ 2012

Балетското студио БАХ го прославува својот 18ти роденден на 24ти Јуни 2012 (недела) во 18 часот на сцената во центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга...БАХ ќе го прикаже својот годишен концерт насловен како „ПОЛНОЛЕТСТВО“...и оваа година многу танцување...прекрасни кореографии за кои се задолжени сите членови ...

Повеќе ›
Jun, 22

Настап на фолклорни групи

Настап на фолклорни групи на плато пред Центар за култура „БраќаМиладиновци“ - Струга. 22.06.2012 петок ,почеток 20 часот...

Повеќе ›
Jun, 20

изложба „МОЌТА НА БОИТЕ“

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во петок 22.06.2012 18 часот, ќе биде отворена изложбата „МОЌТА НА БОИТЕ“, организирана од германската амбасада и Универзитетот ЕСРА. „Моќта на боите“ (FARBWERTE) е проект на Берлинскиот креативен директор Роберт Ајзолт, кој воедно ги повикува уметниците содржински ...

Повеќе ›
Jun, 14

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ - МУЗИЧКО СТУДИО „СОНАТА“

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ - МУЗИЧКО СТУДИО „СОНАТА“ ќе одржи на 15 јуни петок, со почеток во 20 часот во Н.У. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга голема сала, влезници : 60 денари...

Повеќе ›
Jun, 11

групна изложба „Прекрасен труп“ вторник 12 јуни 20 часот

Н.У. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ Струга, Ве поканува на отварање на групната изложба „Прекрасен труп“, од неколку уметници од повеќе градови во Македонија: Ристе Пуцоски, Зорица Азеска, Иван Ивановски, Владимир Лукаш, Цветанка Темкова, Климент Манасиевски, Ели Аиновска, Ванчо Димоски. „Прекрасен труп&ldquo...

Повеќе ›
Jun, 08

ГОДИНА НА ЕСЕЈОТ

МЕИТЕРАНСКАТА АКАДЕМИЈА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ - СТРУГА Ве поканува да присуствувате на Свеченото отворање на 6-тата Меѓународна литературна манифестација ГОДИНА НА ЕСЕЈОТ. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга  (ФОАЈЕ) петок 08.06.2012 почеток 20 часот...

Повеќе ›
May, 31

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА „ВРЕМЕПЛОВ“

Не пропуштајте ја премиерата на театарската претстава „Времеплов“ , која е напишана и во која играат средошколци од Струга, кои претходно поминаа низ разни обуки и го развија својот талент во глума, пишување, дизајн на костими и сценографија... Н.У. Центар за култура „Браќа Миладиновци“-Струга 4 ЈУНИ 17 ЧАСОТ ВЛЕЗ СЛОБОД...

Повеќе ›
May, 18

„РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2012“ 22 МАЈ 17 часот

Детски музички спектакл „РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2012“ 22 Мај 17 часот 20 нови песни 4 балетски групи хор Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга -влезница 60 денари...

Повеќе ›