Jan, 29

Наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јануари-јуни 2020 година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга

Наративен извештај за работата  на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јануари-јуни 2020 година

Наративниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга во периодот од јануари до јуни 2020 година, содржи наративен преглед на реализираните програми и проекти од културата, во поединечните области и дејности на создавање и посредување во културата и уметноста во Струга. Се до доаѓањето на препораките за заштита од корона вирусот, се одржаа следните активности:

 

vМузичко-сценска и фолклорна дејност

 

v 06.02.2020 – Соло концерт на Денис Кашчев од Русија

 

 

 

vПроекции на филмови

Во овај период беа организирани следните проекции:

 

v 27.01.2020 – „Falco“ – Bes Kallaku, комедија, Албанија, Himedia, две проекции 840 гледачи

v 28,29,30.01.2019 – Медена земја, Honeyland, 440 гледачи

v 03,04.02.2020 – Врба/Willow – Милчо Манчевски, 85 гледачи

v 13,14.02.2020 – Глас – игран филм, копродукција на Македонија, Хрватска и Србија,Скопје Филм Студио, 18 гледачи

 

vДруги активности

 

v 22.02.2020 – Стенд Ап со Семир Гициќ и Ивана Наскова

v 24.02.2020 – World Interfaith Harmony Week со Лида Шерафатманд

 

 

 

 

 

v Библиотечна дејност

Јавната библиотека работи при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ Струга, активностите опфаќаат повеќе области вклучени во библиотечната дејност, како набавка на книжен фонд, одржување на промоции на нови наслови, како и промоции на наслови од современата македонска и светска белетристика, меѓутоа со почеток на корона кризата и вонредната состојба во државава, согласно со донесеното решение таа беше затворена и не работеше. Во следниот период ќе биде реализиран проектот за набавка на книжниот фонд.

0 Коментари

Остави коментар

Коментирај