Oct, 09

МУЛТИЕТНИЧКИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА СТРУГА 2018

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ (ЛЕТНА СЦЕНА), на 10-ти октомври со почеток во 12:00 часот, по десетти пат ќе се одржи Мултиетничкиот детски фестивал.

Оваа година на фестивалот ќе настапат студиото за модерен балет БАХ од Струга, КУД ИЛИНДЕН од Струга, Rrezet e Struges, културно уметничкото здружение ВАЛЦ, а предвидени се и соло изведби.

Организатор на фестивалот е Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ од Струга, а финансиски е подржан од Министерството за култура на Република Македонија.

ВЛЕЗ БЕСПЛАТЕН

0 Коментари

Остави коментар

Коментирај