Sep, 14

50 ГОДИНИ ТЕАТАРСКА ДЕЈНОСТ НА ХРИСТО (РИСТЕ) МИЛАДИНОВ 1968-2018 ГОД.

Драмското студио “МИЛАДИН“, Литургиската заедница при манастирот Рождество на Пресвета Богородица - Калишта и Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, на 15-ти септември (сабота) со почеток во 19:30ч. во холот при Центарот за култура, организираат чествување по повод 50 ГОДИНИ ТЕАТАРСКА ДЕЈНОСТ НА ХРИСТО (РИСТЕ) МИЛАДИНОВ 1968-2018 ГОД.

ПРОГРАМА
- Настап на хор Калистрат Зографски
- Исечок од драмата „Сириус“
- Беседа на проф. д-р Протопрезвитер Стефан Санџакоски по повод 50-год. од дејноста на Ристе Миладин
- Обраќање на Лидија Столеска од името на членовите на драмското студио „Миладин“
- Настап на Христијан Миладинов
- Доделување благодарници
- Изложба на фотографии на Ристе Миладин од одиграни улоги во драмски претстави
- Коктел

2 Коментари

Остави коментар

Коментирај