Apr, 10

Концерт на мултиетничкиот хор Симбиоза

Во четврток, на 13.04.2017, со почеток во 20:00 часот, во холот при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, ќе се одржи хорски концерт на мултиетничкиот вокален ансамбл СИМБИОЗА. Влезот е бесплатен.
Идејата на СИМБИОЗА, се јавува во форма на мултиетнички, мултикултурен и образовен проект кој произлегува од секојдневната соработка на двајца млади просветни работници, Дамјан Темков (композитор) и Бехар Весели (диригент).
Проектот СИМБИОЗА досега има реализирано шест концерти на реномирани фестивали .

*ПРОГРАМА*
1.“Parahodot / Na leu dielli“ (macedonian / albanian)
2.“Stade se cvijeche rosom kititi“ (croatian / serbian / bosnian)
3.“Hava nagila / Wein aa Ramallah / Eretz zavat chalav“ (hebrew / arabic /hebrew)
4.“Auf de schwab` sche Eisenbahne / Kalinka“ (german / russian)
5.“Jasmin flower / Sakura“ (chinese / japanese)
6.“Down by the riverside / La bamba“ (english - american / spanish - mexican)
7.“A kan uje ato burime / Ne si go prodavaj Koljo“ (albanian / macedonian)


https://www.youtube.com/watch?v=l_UyicGNXCg

0 Коментари

Остави коментар

Коментирај