Jul, 04

КОНЦЕРТ на учесниците на семинарот по соло пеење

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга (ФОАЈЕ), на ден 04.07.2012 (среда) со почеток во 21 часот музичкото студио „Соната” ќе одржи концерт по соло пеење. Организаторите најавуваат богата и разновидна програма ,а љубителите на музиката ќе имаат исклучително редок момент да уживаат во неа. Пијано придру...

Повеќе ›
Jul, 02

ФОЛКЛОРЕН МОСТ

На 3 Јули-вторник со почеток во 20 часот Н.У. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга по осмми пат ја организира меѓународната манифестација „Фолклорен мост“. На годинешната манифестација деца и млади од неколку фолклорни ансамбли и културно-уметнички друштва од Македонија, Хрватска и Украина, преку игри и песни ги пр...

Повеќе ›
Jun, 26

БАХ ШОУ 2012

Балетското студио БАХ го прославува својот 18ти роденден на 24ти Јуни 2012 (недела) во 18 часот на сцената во центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга...БАХ ќе го прикаже својот годишен концерт насловен како „ПОЛНОЛЕТСТВО“...и оваа година многу танцување...прекрасни кореографии за кои се задолжени сите членови ...

Повеќе ›
Jun, 22

Настап на фолклорни групи

Настап на фолклорни групи на плато пред Центар за култура „БраќаМиладиновци“ - Струга. 22.06.2012 петок ,почеток 20 часот...

Повеќе ›
Jun, 20

изложба „МОЌТА НА БОИТЕ“

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во петок 22.06.2012 18 часот, ќе биде отворена изложбата „МОЌТА НА БОИТЕ“, организирана од германската амбасада и Универзитетот ЕСРА. „Моќта на боите“ (FARBWERTE) е проект на Берлинскиот креативен директор Роберт Ајзолт, кој воедно ги повикува уметниците содржински ...

Повеќе ›
Jun, 14

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ - МУЗИЧКО СТУДИО „СОНАТА“

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ - МУЗИЧКО СТУДИО „СОНАТА“ ќе одржи на 15 јуни петок, со почеток во 20 часот во Н.У. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга голема сала, влезници : 60 денари...

Повеќе ›
Jun, 11

групна изложба „Прекрасен труп“ вторник 12 јуни 20 часот

Н.У. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ Струга, Ве поканува на отварање на групната изложба „Прекрасен труп“, од неколку уметници од повеќе градови во Македонија: Ристе Пуцоски, Зорица Азеска, Иван Ивановски, Владимир Лукаш, Цветанка Темкова, Климент Манасиевски, Ели Аиновска, Ванчо Димоски. „Прекрасен труп&ldquo...

Повеќе ›
Jun, 08

ГОДИНА НА ЕСЕЈОТ

МЕИТЕРАНСКАТА АКАДЕМИЈА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ - СТРУГА Ве поканува да присуствувате на Свеченото отворање на 6-тата Меѓународна литературна манифестација ГОДИНА НА ЕСЕЈОТ. Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга  (ФОАЈЕ) петок 08.06.2012 почеток 20 часот...

Повеќе ›