Apr, 10

Концерт на мултиетничкиот хор Симбиоза

Во четврток, на 13.04.2017, со почеток во 20:00 часот, во холот при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга, ќе се одржи хорски концерт на мултиетничкиот вокален ансамбл СИМБИОЗА. Влезот е бесплатен.Идејата на СИМБИОЗА, се јавува во форма на мултиетнички, мултикултурен и образовен проект кој произлегува од секојдневната соработ...

Повеќе ›
Apr, 05

Годишен наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга за 2016-та година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга                       Годишен извештај за работата на Центарот                    &n...

Повеќе ›
Apr, 05

Наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јули-декември 2016 година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – СтругаНаративен извештај за работата на НУ Центар закултура „Браќа Миладиновци“ – Струга, вопериодот јули-декември 2016 годинаНаративниот извештај за работа на Националната установа – Центар закултура „Браќа Миладиновци“ – Струга во периодот од ју...

Повеќе ›
Jan, 30

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНATA ПРОГРАМA НА НАЦИОНАЛНATA УСТАНОВA „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ – СТРУГА ЗА 2017 ГОДИНА КОИ СЕ ФИНАНСИСКИ ПОДДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ГОДИШНИТЕ КОНКУРСИ ПО ОДДЕЛНИ ОБЛАСТИ И АКТИВНОСТИ ОД КУЛТУРАТА ЗА 2017 ГОДИНА:

ПРОЕКТИ КОИ СЕ СОДРЖАНИ ВО ГОДИШНATA ПРОГРАМA НА НАЦИОНАЛНATA УСТАНОВA „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ – СТРУГА ЗА 2017 ГОДИНА КОИ СЕ ФИНАНСИСКИ ПОДДРЖАНИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ГОДИШНИТЕ КОНКУРСИ ПО ОДДЕЛНИ ОБЛАСТИ И АКТИВНОСТИ ОД КУЛТУРАТА ЗА 2017 ГОДИНА: МУЗИЧКО-СЦЕНСКА ДЕЈНОСТ: Концерти 201...

Повеќе ›
Sep, 20

Македонската Опера и Балет гостува во Струга со познатата комична опера Рита на Гаетано Доницети

На 29.09.2016 (четврток), со почеток во 20:00 часот, Македонската Опера и Балет гостува во Струга со познатата комична опера Рита на Гаетано Доницети. Влез 100 денари, а средствата од картите ќе бидат донирани за настраданите од поплавите во Скопје.Диригент: Ѓургица ДашиќРежисер: Трајко ЈордановскиСценограф / Костимограф: Марија ВетеровскаКонцертма...

Повеќе ›
Aug, 09

Наративен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јануари-јуни 2016 година

Наративен извештај за работата  на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, во периодот јануари-јуни 2016 година       Наративниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга во периодот од јануари до јуни 2016 година, содржи нар...

Повеќе ›
Aug, 09

Интернационален Арт Фестивал - ЕЗЕРСКИ БИСЕРИ 2016

Меѓународниот арт фестивал – натпревар “Езерски бисери“ е натпревар на уметноста. Доаѓаат пејачи, танчери, инструменталисти и уметници од целиот свет и се натпреваруваат во своите дисциплини. Нив ги оценува стручно жири во состав: ВАДИМ ПАЛМОВ е познат руски пијанист, еден од најголемите претставници на Петербуршката школа за...

Повеќе ›
Aug, 05

Годишен извештај за работата на НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ - Струга за 2015 година

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга                  Годишен извештај за работа за 2015 година             Годишниот извештај за работа на Националната установа – Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга за 2015 г...

Повеќе ›